Etikett

För alla er som inte vet det så älskar jag att läsa Magdalena Ribbings spalt på DN. Hyfs och stil heter den, och handlar om allt från klassiska etikettregler till hur man uppför sig runt andra.
Det intressanta är inte alltid Magdalena, eller hennes svar, även om jag har lärt mig en del nya saker.
Det roliga är vissa frågor, och kommentarerna.

Idag var det någon som hade frågat om det är okej att knacka ägg i bordet när man skulle skala dem. För mig är det en icke-fråga- varför i allsin dar skulle man få för sig något sånt? Tänk såna bekymmer man kan ha.

I kommentarerna fick jag lära mig att det är otrevligt att hugga av toppen av ägget med en kniv (återigen, vad har de här personerna fått lära sig? Bissart!), och anledningen till det är inte enbart att det kan stänka eller att någon kan få äggskal i håret.

Tydligen handlar det om att värna om de fransmän som flytt till England under franska revolutionen. Sitta och hugga huvuden av ägg kunde ju påminna för mycket om giljotiner, och det vore ju inte så gästvänligt mot de stackars flyktingarna.

Och om det är någon som inte vet om det så är det mest korrekta sättet att skala ett ägg att först knacka på det med en sked eller liknande tills det spricker, och sen plocka bort skalet.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Haha, vilken tur att jag inte äter kokta ägg!! En sak mindre att bekymmra mig om :D

2011-09-27 @ 13:58:51
Postat av: Lena

Norrmännen hugger toppen av sina ägg, att knacka är svensk feghet tycker de och undrar om vi gör det för att kolla att ingen är hemma först...



(Jag älskar också Magdalenas spalt, mycket underhållande.)

2011-09-27 @ 19:23:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0